trena farcida

Aquesta recepta volta per un munt de blocs i ara també en el meu ! És xupada de fer i resultona com ella sola.

He fet un "picadillo" amb un parell de llaunes de tonyina ben escorregudes + unes quantes olives tallades a trossets + dos ous durs també a trosset. He estirat una pasta de full sobre un paper d'estrassa sobre la plata del forn i he fet uns talls a cadascuna de les dues bandes exteriors com si fossin unes espines de peix; he posat el farcit a l'espai que he deixat al mig, entre les "espines", he espolsat formatge ratllat pel damunt i anar fent la trena amb les pestanyes de pasta que he tallat. Quan he tingut la trena feta, l'he pintada amb ou batut i l'he ficada al forn ja calent, a 180º, uns 25'

pastís de poma

Una companya de feina em va xivar aquesta recepta que van passar per "Cuines" i ella s'hi va fixar... i ben fet que va fer, ja que és boníssim i facilíssim de fer !

Posar en un bol 1/4 l. de llet + 2 ous + 100 grs. de sucre + 100 grs. de farina + 1 culleradeta de llevat + una mica de vainilla en pols + un polsim de sal. Passar-ho tot molt bé amb el Turmix. Quan sigui ben fi, afegir-hi trossos de poma pelada i no gaire grans (jo els he fet com cubs d'uns 2,5cms aprox.). Folrar un motllo dels que es desmonten amb paper d'estrassa, abocar-hi la pasta/pomes i adornar-ho amb llesquetes de poma. Ficar-ho al forn ja calent, a 150º durant uns 45'. Jo, abans de treure'l del forn, li he tirat una mica de sucre pel damunt i he deixat que s'enrossís ... Boníssim !

Poulet à la moutarde

Petita variació d'una recepta de la meva cunyada Mari Carmen. Ella me'n va passar una de conill à la moutarde (ja us l'escriuré) i jo l'he adaptada a un pollastre. Fàcil i bona !

Saleu un pollastre tallat a 1/8's i daureu-los en una cassola amb una mica d'oli. Quan el tingueu ben ros, afegiu-li una "pasteta" feta amb: ametlles torrades (amb pell) picades amb dos o tres alls. Quan estigui ben picat, afegir un parell de culleradetes de mostassa + un bon raig de vi blanc. Deixeu-ho tot a foc fluix fins que el pollastre estigui cuit.