Put-purri de carns al forn

Ostres ... no sabia quin nom donar-li a aquesta recepta que em va passar l'àvia Mercè ! Està xupada i és súper resultona !!!!

En una plata per anar al forn posar-hi: pollastre a 1/8's (jo hi poso cuixes), conill tallat a la mateixa mida aprox, i botifarres tallades també a una mida similar. Afegir-hi, sense mirar que quedi res ben posat, porros (d'un porro en faig dos o tres trossos), cebes (si són grans les tallo a quarts i si són petites per la meitat), pastanagues pelades i tomàquets tallats també per la meitat. No us hi mateu que ha de ser un plat ràpid i sense complicacions. Tirar-hi herbes de provença (o farigola, orenga ...), sal i un bon polsim de canyella en pols. Ruixar-ho tot plegat amb oli d'oliva, barrejar-ho tot bé i cap al forn calent (a 180º aprox).
Al cap de 1/2 horeta, remenar-ho tot i ruixar-ho amb vi negre, o xerès sec, o conyac, o ... Al cap d'una estona, afegir-hi trossos de botifarra negra i deixar que s'acabi de coure.
Tremenduuuu !

Coca de verdures

Aquesta coca de verdures, podríem dir-ne també coca de recapte, és recepta de l'Anna Z. Me la va dir així, de viva veu i sense quantitats exactes, però no patiu que surt bonísssima.

En un bol barrejar un vas d'aigua, el mateix vas d'oli d'oliva bo-bo i un polsim de sal. Remenant amb una cullera de fusta, afegir-hi farina fins que la pasta es desenganxi del bol. Cal arribar a tenir una massa enganxifosa i oliosa, que faci bola però no es pugui estirar amb un corró. Folrar la plata del forn amb paper d'estrassa i estendre la massa amb els dits fins tenir-la ben repartida. Ficar-la forn calent uns 10'. Llavors afegir-hi les verdures crues i tallades a rodanxes ben fines (jo ho faig amb una mandolina): primer ceba, després el pebrot vermell, seguit de l'albergínia (amb pell i tot) i acabar amb els tomàquets madurs (també amb pell). Entre capa i capa, escampar-hi una mica de farigola, una mica de sal i una mica d'oli.
Enfornar a 180º fins que la massa estigui cuita.
Sembla ser que hi ha qui hi posa també trossets de formatge de cabra... això va a gustos !