tag:blogger.com,1999:blog-3301293778148310840.post376084731761038664..comments2011-09-30T11:08:16.709-07:00Comments on El bon paladar: panellets...mònicahttp://www.blogger.com/profile/17790447441883645443noreply@blogger.comBlogger1125tag:blogger.com,1999:blog-3301293778148310840.post-35385366984167500932011-09-30T11:08:16.709-07:002011-09-30T11:08:16.709-07:00Així és com els feim a casa:
PANELLETS TRADICIONAL...Així és com els feim a casa:<br />PANELLETS TRADICIONALS I PANELLETS DE COCO<br /><br />Ingredients:<br /><br />Pasta base.<br />.500 grs d'ametlla crua mòlta<br />.100 grs. de patata(o moniato)bullida amb pell<br />.400 grs de sucre en pols<br />.1 vermell d'ou<br />.La pell d'una llimona ratllada.<br />.Per als tradicionals, a més: pinyons i 1 vermell.<br /><br /><br />.Per als de coco, a més: <br /><br />.120 grs de coco i sucre per arrebossar.<br /><br />Preparació:<br /><br />Mesclau amb les mans tots els ingredients de la pasta base. Formau una bolla i guardau-la a la gelera durant 24 hores (això és molt important, perquè la pasta s'endureix i permet manejar-la i donar-li forma).<br /><br />L'endemà, separau la pasta en dues parts. Preneu una part i formau bolletes per als panellets tradicionals.<br /><br />Arrebossau-los amb pinyons, prement amb els dits perquè hi quedin adherits. Remenau el vermell d'ou i pintau-los amb un pinzell de cuina. Enfornau-los a 180º durant uns 10-15 minuts, fins que es daurin una mica. Treis-los del forn.<br /><br />Per als de coco, preneu l'altra part de la pasta, mesclau-la amb el coco fins que hi quedi ben incorporat. Formau cons i arrebossau-los amb sucre normal. Enfornau-los a la mateixa temperatura per un període similar, fins que la punteta prengui color. Treis-los del forn i deixau-los refredar.<br /><br />Es poden conservar durant una bona partida de dies.<br /><br />Aquesta tardor la publicaré al nostre bloc, però vull compartir-la amb tu. Crec que el que t'ha fallat és el temps de repòs.<br />Jo som mestra d'escola. Faig la pasta base el dia abans i l'endemà els nins i les nines fan els panellets. T'assegur que va bé. Sí que és cert que a vegades els pinyons són difícils d'enganxar i sempre se'n perd algun després de passar pel forn.<br />Esper haver-te ajudat una mica. Salutacions!<br /><br />Maria Antòniabojosperlacuinahttp://www.bojosperlacuina.com/noreply@blogger.com