pastís de pastanagues

Tinc un llibre francés de pastissos de l'any de la catapun d'on he tret els pastissos més bons dels que faig. Us aniré penjant algunes de les receptes ! Aquest pastís és molt bo i curiós ja que la gent no sap ben bé de què està fet.

Necessitareu: 200 grs. de pastanagues (que un cop pelades i ratllades us han de quedar uns 125 grs. Per cert, jo les pico amb el Thermomix) + 125 grs. d'ametlles moltes (jo poso marcona) + 125 grs. de sucre + 75 grs. de mantega (tova, temperatura ambient) + 3 ous (també a temperatura ambient... això val per a tots els pastissos !) + 2 cullerades de vi de porto +50 grs. de maizena + 1 llimona + un polsim de sal.

Enceneu el forn a 180º i prepareu el motllo (ben "engreixat" amb mantega i enfarinat).

Trenqueu els ous tot i separant els rovells de les clares. Poseu les clares amb un polsim de sal en un bol i reserveu-les. Treballeu a banda els rovells amb els sucre (tireu-lo en "pluja" i poc a poc) i remeneu fins aconseguir una pasta blanquinosa. Afegiu-hi el porto, les ametlles, les pastanagues ben ratllades i la maizena. Barrejeu-ho  tot bé. Poseu en una cassoleta la mantega i foneu-la al foc ben fluix mentre la remeneu amb una forquilla. Llavors afegiu-la a la pasta així com la pell ratllada de la llimona.
Bateu les clares a punt de neu ben forta i afegiu-les a la pasta amb moooolta suavitat (jo afegeixo una cullerada i ho remeno normalment, després afegeixo la resta i remeno amb "carinyu" per tal que no es trenquin les clares). Aboqueu-ho dins el motllo i enforneu durant un 45 minuts aprox. Deixeu refredar el pastís una mica abans de desmotllar-lo i deixar-lo refredar del tot en una reixa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada