Sopa de ceba

Avui copio la recepta de la meva gran amiga Moni tal i com ella me l'ha passada per correu-e. És la millor sopa de ceba que he provat mai !!

6 cebes grans
2 litres de caldo
oli-mantega
farigola
2 fulles de llorer
1 rajoli d´oporto
formatge parmesà i gruyere ratllat
torrades petites de pa
 
Tallar la ceba ben fina (mitges llunes), posar-la a sofregir en una cassola amb oli i mantega (50% de cada) amb el foc suau i durant 1 hora. Sofregir la ceba 10-15 minuts més a foc més fort per que agafi color, però que no es cremi.
 
Afegir 1 rajoli d´oporto (o vi blanc), la farigola, les fulles de llorer i el caldo. Mantenir al foc durant 30-40 minuts.
 
La sopa ja està feta. Per acabar, posar cada racció de sopa a una cassoleta de fang, afegir 2-3 torrades, per sobre de les torrades els 2 formatges (també una mica dintre de la sopa) i introduir al forn (200·C i la banda de dalt encesa per gratinar) durant 5-10 minuts.
 
Ssssttt, recepta meva redactada per mí!!!
 
Moni

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada