Coca de verdures

Aquesta coca de verdures, podríem dir-ne també coca de recapte, és recepta de l'Anna Z. Me la va dir així, de viva veu i sense quantitats exactes, però no patiu que surt bonísssima.

En un bol barrejar un vas d'aigua, el mateix vas d'oli d'oliva bo-bo i un polsim de sal. Remenant amb una cullera de fusta, afegir-hi farina fins que la pasta es desenganxi del bol. Cal arribar a tenir una massa enganxifosa i oliosa, que faci bola però no es pugui estirar amb un corró. Folrar la plata del forn amb paper d'estrassa i estendre la massa amb els dits fins tenir-la ben repartida. Ficar-la forn calent uns 10'. Llavors afegir-hi les verdures crues i tallades a rodanxes ben fines (jo ho faig amb una mandolina): primer ceba, després el pebrot vermell, seguit de l'albergínia (amb pell i tot) i acabar amb els tomàquets madurs (també amb pell). Entre capa i capa, escampar-hi una mica de farigola, una mica de sal i una mica d'oli.
Enfornar a 180º fins que la massa estigui cuita.
Sembla ser que hi ha qui hi posa també trossets de formatge de cabra... això va a gustos !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada