Aquesta recepta és de la meva mare (com tantes !) i és molt resultona.
És millor fer-la amb un llom de dos colors (per sis persones, un llom d'uns 750 grs.). Feu-li un forat al mig (jo li demano al tocinaire que me'l faci) i li entatxoneu les prunes (a ser possible sense os), tantes com pogueu. Un cop fet això, saleu i empebreu el llom i el daureu a foc fortet. Quan estigui rossenc el treieu de la cassola i, en aquell mateix oli, hi tireu ceba tallada ben fineta (uns 200grs.). Deixeu que es faci a foc fluix i quan estigui ben caramelitzada, hi torneu a posar la carn + 1/4 l. de vi negre + la pell d'una llimona en un tros + el suc de la llimona + 125 grs. de sucre (la quantitat de sucre sempre ha de ser la meitat de la quantitat de vi). Deixeu-ho fer xup-xup a foc lent uns 40'. Afegiu un grapat de prunes al guisat 10' abans d'acabar la cocció.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada