Aquesta sopa tinc entès que és polonesa. Les mides que us poso són per una gentada (nosaltres erem 13 i en va sobrar !) així doncs, si sou menys us tocarà calcular.
Posar en remull 15o grs. de ceps secs en aigua bona i tèbia durant 3/4 d'hora. Mentre, fer un brou amb "cubito" ja que amb brou "verdader" no queda tan bona (poseu tants plats d'aigua com gent tingueu a sopar + 1/2 cubito per persona). Escorreu molt bé els ceps i trinxeu-los. Coleu l'aigua dels ceps amb un colador ben fi o amb un colador amb un drap. Tirar aquesta aigua colada dins el brou. A banda, feu un sofregit de ceba tallada ben fina amb mantega i vigileu que no se us cremi ! Tireu-la també dins el brou. Afegiu-hi els ceps i deixar-la fer xup-xup uns 10' - 15'. Finalment, tireu-hi 1/2 l. de crema de llet i uns pocs llacets per persona que haureu bullit a part i haureu deixat "al dente". Deixeu-la fer un bull durant uns minuts i servieu-la calenta.
Si és la Mònica que jo penso, jo hi era i donc fe que aquesta sopa és genial!
ResponElimina...zeger....???
ResponElimina